България е спряла приемането на документи за туристически визи за граждани

...
България е спряла приемането на документи за туристически визи за граждани
Коментари Харесай

Заради изгонените дипломати: Спряхме визите за руснаци, дори с имоти у нас

България е спряла приемането на документи за туристически визи за жители на Русия, твърди РИА Новости, базирайки се на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР). Мярката се отнася както за туристите, по този начин и за притежателите на парцели в България.

„ Според туроператорите, българското консулство в Москва ги е уведомило за краткотрайното прекратяване на приема на документи за туристически визи, както и за визи за притежателите на парцели „ поради зародилата изключителна обстановка “, се споделя в известието на дипломатическото ни посланичество.

От консулството ни в Москва са обяснили на руснаците, че повода за прекъсването на визите е оповестяването на 5 август за личност нон грата на 14 чиновници на дипломатическите задачи и консулските служби на България в Русия . Т.е. - твърди се, че нямало хора, които да обработват документите. 

От Руската федерация са безапелационни, че не са обезкървили българското посолство съзнателно. „ Тази стъпка от съветска страна е отговор на решението на българските управляващи да експулсират от страната 70 съветски дипломати и механически чиновници на съветските дипломатически ведомства, в това число съветските генерални консули във Варна и Русе “, разясняват от АТОР.

От асоциацията прецизираха още, че заради липса на чиновници консулската работа на съветското посолство в България и генералното консулство във Варна отчасти са прекратили работата си. Освен това Генералното консулство на Русия в Русе прекрати работа. Временно е затворено и Генералното консулство на България в Екатеринбург.

Асоциацията отбелязва, че не е известно какъв брой дълго ще продължи паузата в процеса на издаване на виза. „ Източници на вестник АТОР оповестяват, че българската страна ще търси благоприятни условия да възобнови издаването на визи в Русия. “ – допълват от Атор, написа " Флагман ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР